Mønstret tapet er atter kommet til ære og værdghed. I moderne boligindretning anvendes nu oftere tapeter til at sætte individuelt præg på boligens forskellige rum. Glasvæv og savsmuldstapet og mange tusinde farvenuancer giver flotte vægge med struktur og mulighed for smukke farveløsninger.

 

Sådan sætter du tapetet til vægs

 
Forbehandling
Fjern gammelt tapet, evt. med tapetafdamper. Alle huller og revner spartles ud og slibes. Vægge, der tidligere er kalket eller malet med limfarve vaskes med vand til ikke-afsmittende bund.

Grundbehandling
Hvis en rå væg er porøs, grunder du med plastgrunder.

Opsætning
Tapet/savsmuldtapet: Savsmuldtapet bør altid stødes sammen for at opnå en jævn flade.
Afriv tapetbanerne i væggens højde + 10 cm. Husk dog at tage hensyn til evt. mønster. Påfør et jævnt lag tapet klister. Fold enderne af banen sammen mod midten og lad banen trække ca. 10 min.
Start altid opsætning ved vinduet og sørg for at den første bane bliver sat op i lod. Se iøvrigt opsætningsvejledningen på tapetrullerne.

Sæt banen fast uden at den nederste del er foldet ud og skub den op mod loftskanten. Brug en tapetbørste til at duppe tapetet fast med. Fold det nederste af banen ud og glat nedad fra midten og ud med siderne.

Ved forpanelet folder du efter en lang lineal og klipper det overskydende bort.

  Ved kontakter, radiatorer osv. klipper du i tapetet og skærer det overskydende væk med en skarp hobbykniv. Klip eller skær ikke før du ved præcist hvor.

Glasvæv og glasfilt: Påfør væggen vævlimen i 2-3 baners bredde med en langluvet maleruller. Følg brugsanvisningen på spanden. Efter 2-3 minutter sætter du den første bane op. Husk, at den skal være i lod.

Brug en spartel af plast eller gummi til at trykke vævet fast med. Næste bane stødes op mod til foregående. Ingen overlapninger! Tilpasning som ved opsætning af papirtapeter. Skær evt. overskydende væv/filt ved loft og fodpanel af med en skarp hobbykniv.

MALERMESTERENS TIP:

Hæng en snor med en saks eller lign. i enden ned fra loftet ved væggen i ca. 1 banes bredde fra vinduet. Så får du banen i lod. Kontroller jævnligt under opsætningen.
Du bør bruge bomuldshandsker, når du opsætter glasvæv og filt.


 
Engelsholmvej 1  |  8940 Randers SV  |  Tlf: 87 11 95 98  |  Fax: 87 11 95 99  |  E-mail: info@malerfirmalundorff.dk