I gamle dage var det meste udendørs træværk malet sort eller mørkebrunt. Træbeskyttelses-produkterne var vanskelige at arbejde med, og træværket skulle ofte vedligeholdes. Sådan er det ikke mere. Nutidens produkter beskytter effektivt med sol, vind og vejr - og farve-mulighederne er utallige.

 

Giv dit udendørs træværk et godt liv i al slags vejr

 
Forbehandling
Ubehandlet træ: Sømhuller kittes. Knaster shellakeres og harpiksklatter skrabes af.

Tidligere behandlet træ: Overfladen renses med en stiv børste, løstsiddende maling skrabes af, evt. afvaskes med facadevask. Algeforekomster fjernes med algefjerneer. Skyl efter med vand. Revner og huller lukkes med specialfugemasse eller kit.

Grundbehandling
Ubehandlet træ: For at beskytte træet mod blåsplint, skimmel og svampe påfører du en grundingsolie/grundmaling, der trænger ind i træet. Imprægneret træ behøver ikke grundingsolie.

Tidligere behandlet træ: Bare pletter og sugende flader grundes med grundingsolie/grundmaling.

Færdigbehandling
Alle overflader: Der findes tre hovedtyper træbeskyttelse, der alle beskytter effektivt:
  Laserende (gennemsigtig) med lavt indhold af farvepigmenter. Bevarer træets åretegning. Ingen mulighed for farveskift. Kræver oftere vedligeholdelse.

Halvdækkende med større indhold af farvepigmenter og med fyldigere konsistens. Lysægte og vejrfast. Giver vandafvisende overflade uden af dække træets struktur

Heldækkende, der giver mulighed for at foretage totalt farveskift. Da det er farvepigmenterne, der beskytter mod solens ultraviolette stråler, har heldækkende træbeskyttelse længst holdbarhed. Mal mindst to gange.

Malermesterens tip:

Husk at mætte endetræ med træbeskyttelse, så vand og fugt ikke trænger ind.
Du bør ikke træbeskytte fugtigt træ.


 
Engelsholmvej 1  |  8940 Randers SV  |  Tlf: 87 11 95 98  |  Fax: 87 11 95 99  |  E-mail: info@malerfirmalundorff.dk